Torbjörn Nilssons äventyrsdag

Torbjörn Nilssons äventyrsdag eventEn upplevelse utöver det vanliga

Vi har alla olika egenskaper, kunskaper och starka sidor. Det är just kombinationen av olika personligheter som är företagets styrka. Genom att ta tillvara kollegornas speciella begåvningar och färdigheter kompletterar ni varandra och blir en starkare organisation. Att utveckla samhörighetskänslan i gruppen och arbeta mot gemensamma mål – i stället för att konkurrera – är vad den här dagen handlar om.

Ett gott samarbete skapar arbetsglädje och styrka

Syftet med den här dagen är att främja sammanhållningen i gruppen genom lek och tävlingsmoment. Det här är ett okonventionellt och effektivt sätt att komma närmare varandra långt ifrån de roller man har i arbetslivet. Genom att kämpa, skratta och tävla tillsammans kommer de att upptäcka nya sidor hos sina kollegor.

Kul på hjul i vacker miljö

Eftersom frisk luft och motion får oss människor att tänka klarare och bli mer kreativa genomförs övningarna i natursköna omgivningar. Dagen bygger på att flera tävlande lag tar sig mellan olika stationer med hjälp av cyklar. Varje lag har 4-5 deltagare som samarbetar på bästa sätt för att lösa de varierande övningarna. Men det är inte bara övningarna som ger poäng.

Tävlingsdeltagarna får flera uppgifter som skall lösas under dagen och mellan de olika stationerna dyker det upp roliga överraskningar som höjer spänningen. Tanken med dessa övningar är att utveckla samarbetsförmågan i gruppen och att få deltagarna att använda sin kreativitet tillsammans. Det gäller att "se och lyssna" på varandra, öva upp kommunikationsförmågan och ta del av deltagarnas olika färdigheter.

Samarbete — ett vinnande koncept!

Att samarbeta kan ibland ta på krafterna är de flesta överens om. Speciellt när alla i en grupp har olika åsikter och synpunkter. Det är en av anledningarna till att många människor föredrar att arbeta på egen hand och undviker risken att få negativ kritik på hur saker och ting skall utföras.

Naturligtvis finns det utrymme även för soloprestationer i denna kurs – om det visar sig att denna individuella bedrift gynnar gruppens framgång. För även om det vinnande konceptet bygger på samarbete är det viktigt att man tar tillvara på de enskilda gruppmedlemmarnas speciella färdigheter.

Dagen börjar i arla morgonstund med frukost ute i det gröna. Därefter startar aktiviteterna med att de olika lagen ger sig iväg på varsin cykel. Efter en lång dag fylld av slit, skratt och nya erfarenheter avslutar vi med grillkväll där ett bildspel ger oss en återblick på det som hänt under färdens gång.

Karriären inleddes i Jonsereds IF 1965
Läs mer här.

Torbjörn är en flitigt anlitad föreläsare
Läs mer här.

Bilder från karriären
Läs mer här.